Fysioavaimen äitiysfysioterapeuttiset pienryhmävalmennukset synnytyksestä palautumisen tueksi ovat nyt hieman uudistuneet ja yhdistyneet! Äitien pienryhmävalmennukset toteutuvat useamman kerran vuodessa,
joten sopiva ajankohta löytyy varmasti.

Säännöllinen liikkuminen ja kehon huoltaminen edesauttaa synnytyksestä palautumista ja lisää kehon sekä mielen hyvinvointia. Yhteyden löytäminen keskivartaloon ja lantionpohjaan voi olla olla hankalaa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Alkuvaiheen harjoittelu vaatii monesti myös keskittymistä, mielen ja kehon yhteistyötä ja siksi omatoiminen harjoittelu tai verkkovalmennuksien toteuttaminen vauva-arjessa voi tuntua haastavalta. Myös liikunnan aloittaminen synnytyksen jälkeen ja oma palautuminen mietityttää monia äitejä. Saatavilla olevaa tietoa ja ohjeita voi olla hankala tulkita ja soveltaa omaan tilanteeseen sopivaksi ja liikkuminen jäädä siksi hyvinkin varovaiseksi tai vähäiseksi.
Silloin onkin hyvä hakeutua äitiysfysioterapeutin luokse.

Entistä monipuolisempi pienryhmävalmennus synnytyksestä palautumisen tueksi kestää seitsemän viikkoa ja sen avulla opit löytämään yhteyden kehoosi, keskivartaloon ja lantionpohjaan. Opit myös huomioimaan oikeita asioita sekä tukemaan ja vahvistamaan keskivartalon ja lantionpohjan toimintaa harjoitellessa.

Saat äitiysfysioterapeutin yksilöllistä ohjausta liikunnan aloittamiseen, ja tukea sekä varmuutta jatkaa kohti omia tavoitteita ja liikkumistottumuksia. Saat myös hyvät valmiudet esimerkiksi juoksua tai muuta raskaampaa harjoittelua varten!

Saat myös pienen viikoittaisen hetken itsellesi! 💚

Valmennus alkaa maltillisesti, mutta etenee nousujohteisesti, jokaisen tilanteeseen ja tavoitteisiin sopivalla tavalla. Valmennus sisältää koko kehoa monipuolisesti vahvistavia harjoitteita, keskivartalon ja lantionpohjan kuntoutusta, kehonhuoltoa ja hengitys- sekä rentoutusharjoitteita. Valmennus sopii hyvin myös suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, koska monipuolinen kehon kuormittaminen tukee myös erkauman palautumista.

Valmennukseen voit osallistua noin kuukauden kuluttua synnytyksestä (alatie-tai sektiosynnytys) tai vaikka synnytyksestäsi olisi kulunut jo hieman pidempikin aika.

Lue lisää ajankohtaisista äideille suunnatuista äitiysfysioterapeuttista valmennuksista täältä.

Äitiysfysioterapeutin ohjaamat äitiysfysioterapeuttiset pienryhmä äideille!