Voice Massage

Voice Massage on äänentuottolihaksiston erikoishierontaa, jonka toteuttaa Voice Massage-koulutuksen suorittanut koulutettu hieroja tai fysioterapeutti. Hieronta pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sitä on kehitetty yhteistyössä mm.foniatrien ja hammaslääkärien kanssa. VM on äänentuottoon ja siihen läheisesti liittyvien lihasten (hengitys ja purenta) rentouttamista elastiseen, värähtelevään, toiminnalliseen tasapainotilaan. Näillä avuin ihminen pystyy hengittämään automaattisesti syvään ja vapautuneesti. Siten myös ääni toimii ongelmitta -sillä ääni on uloshengityksen jatke.

Saat hoidosta hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle.

Voice Massagessa hoidetaan ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihaksia. Kasvojen ja purennan alueen lihasten käsittelyllä pyritään vapauttamaan erilaisista purentahäiriöistä (mm. yöpurennasta) aiheutuneita lihaskireyksiä ja lievittämään niistä johtuvia kiputiloja. Menetelmässä on erilaisia hoitokokonaisuuksia, riippuen hoidettavan oireista. VM-hierojan tekemän manuaalisen hoidon lisäksi tavoitteiden saavuttamiseksi asiakasta opastetaan tarkoituksenmukaiseen hengitystapaan lihasten toiminnan kautta. Lisäksi hänelle ohjataan itsenäisesti toteutettavia Voice Massage-harjoituksia, joissa hengitys on pääosassa.

My√∂s monet muutkin kuin ‚ÄĚammatikseen √§√§nt√§ k√§ytt√§v√§t‚ÄĚ hy√∂tyv√§t Voice Massagesta.

VoiceMassage_Tampere

Tule VM-hoitoon, jos tavoitteenasi on:

Рpurentalihasten jännitys- ja kiputilojen laukaiseminen
Рlihasperäisen päänsäryn ja migreenin helpottaminen
Рäänihäiriöiden ennaltaehkäiseminen ja hoitaminen
– puheterapian ja lauluopiskelun tukeminen
Рrefluksitaudin hoitaminen (kurkunpään lihasten ja pallean rentouttaminen)
– hengitysfunktion parantaminen
Рnielemisen/puhumisen/hengityksen (myös neurologisten sairauksien yhteydessä) helpottaminen
– yleinen rentoutuminen
Рkehotietoisuuden lisääminen.

Varaa ensimmäiselle Voice Massage käynnille pidempi ensikäynti (75-90min). Tervetuloa Tampereella Kauppakeskus Likeen! Tampereen Keskustassa Voice Massagea äitiysloman vuoksi tarjoolla vain satunnaisesti.

www.voicemassage.fi

VoiceMassage_Tampere
VoiceMassage_Tampere

Voice Massagea sinulle tarjoavat

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja

Pinja Kuusi, √Ąitiyslomalla

Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja

Hoitava Hengitys

HOITAVA HENGITYS  on menetelmä hengitysjärjestelmän tasapainottamiseen ja rentoutumiseen


Useat ihmiset tunnistavat omassa hengityksessään olevan jotakin pielessä, vaikka eivät kärsisikään erityisistä terveysongelmista. Yleisimpinä hengityksen ongelmina pidetään liian pinnallista sekä liian kiihkeää hengittämistä. Useimmat arvelevat, että nopean hengästymisen, tai ilman loppumisen tunteen taustalla on tuo tehottomaksi mielletty pinnallinen hengitys. Ajatellaan, että pinnallinen hengitys ei tuo riittävästi elimistöön happea, jolloin henkeä pyritään haukkomaan suuremmin. Tämä johtaa olosuhteisiin nähden liian suureen hengitykseen, eli liikahengitykseen.

Hengityksen kiihkeys on tuttua stressitilanteissa, jolloin pyrit√§√§n suositusten mukaan rauhoittamaan hengityst√§. Tiedossa on, ett√§ rauhallinen hengitys toisi rauhaa my√∂s mieleen, mutta hengityksen rauhoittaminen tuntuu vaikealta, tai jopa mahdottomalta. Rauhoitusyritykset voivat entisest√§√§n kiihdytt√§√§ hengityst√§ ‚Äď sek√§ mielt√§.

Tällöin on paikallaan perehtyä hengityksen fysiologiaan hieman tarkemmin. Oppikirjojen antamat selvitykset hengityksestä kertovat usein osatotuuden hengityksen laaja-alaisista vaikutuksista elimistömme toimintoihin. Syvempään hengityksen ymmärrykseen johdattaa Buteyko-teoria sekä siihen pohjautuva Hoitava Hengitys, jotka selventävät hengitystavan merkitystä laajemmin. Myös anatomian osaamisella on suuri merkitys koko hengitystoiminnon hahmottamiselle ja oppimiselle.

Ei ole yhdentekevää kuinka hengitämme tai kuinka paljon hengitämme.


LIIKAHENGITYKSEN AIHEUTTAMIA OIREITA

РHengityksen vinkuminen, hengenahdistus, yskä, painon tunne rinnassa, jatkuva haukottelu, kuorsaus ja uniapnea.

РHeikko keskittymiskyky, tunnottomuus, hikoilu, huimaus, käsien ja jalkojen pistely, kämmenien hikoaminen, pyörrytys, vapina ja päänsärky.

РNopea syke, rintakivut, rytmihäiriöt ja sydämen muljahtelut.

РStressi, jännitys, masennus, pelko, ahdistus, paniikki.

РAllergiset reaktiot, histamiinitason nousu, liman erityksen lisääntyminen, tulehdukset, ilmateiden ahtautuminen.

РUnihäiriöt, levottomuus, keskittymiskyvyttömyys, kuorsaus, uniapnea, lisääntynyt virtsaamisen tarve, lapsilla yökastelu, suolisto-oireet, väsymys.


LIIKAHENGITYKSEN SEK√Ą MUIDEN HENGITYS H√ĄIRI√ĖIDEN NORMALISOINTI

Hoitava Hengitys -harjoitteilla poistetaan terveen hengityksen esteitä, pyritäänmuuttamaan huonoja hengitystapoja sekä normalisoidaan järkkynyt hengityskaasujen tasapaino, eli tasapainotetaankehon liikahengitystila.

Lisäksi harjoitteilla vahvistetaan ja vapautetaan hengityslihaksia sekä avarretaan nielua. Luodaan mahdollisuus sujuvalle, syvälle, mutta samalla kevyelle ja vaivattomalle hengitykselle.

Hoitava Hengitys-harjoitteita pääsee harjoittelemaan ja oppimaan mm. Hoitava Hengitys-ohjaajan vastaanotolla. Fysioavaimessa palvelua tarjoaa fysioterapeutti / Voice Massage-hieroja, Pinja Seljamo. Ota yhteyttä Pinjaan, jos hoitava hengitys kiinnostaa sinua tai varaa aikasi Voice Massageen.

Lue lisää mielenkiintoisia artikkeleita, tutustu taustaan

www.hoitavahengitys.fi

Hoitavaa Hengitystä sinulle tarjoavat

Pinja Seljamo Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Fysioavain

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja