Voice Massage ja Hoitava Hengitys

Voice Massage

Voice Massage on äänentuottolihaksiston erikoiskäsittelyä, jonka toteuttaa Voice Massage-koulutuksen suorittanut koulutettu hieroja tai fysioterapeutti. Hieronta pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sitä on kehitetty yhteistyössä mm.foniatrien ja hammaslääkärien kanssa. VM on äänentuottoon ja siihen läheisesti liittyvien lihasten (hengitys ja purenta) rentouttamista toiminnalliseen tasapainotilaan. Näillä avuin ihminen pystyy hengittämään automaattisesti syvään ja vapautuneesti. Siten myös ääni toimii ongelmitta -sillä ääni on uloshengityksen jatke.

Saat hoidosta hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle.

Voice Massagessa hoidetaan ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihaksia. Kasvojen ja purennan alueen lihasten käsittelyllä pyritään vapauttamaan erilaisista purentahäiriöistä (mm. yöpurennasta) aiheutuneita lihaskireyksiä ja lievittämään niistä johtuvia kiputiloja. Menetelmässä on erilaisia hoitokokonaisuuksia, riippuen hoidettavan oireista. VM-hierojan tekemän manuaalisen hoidon lisäksi tavoitteiden saavuttamiseksi asiakasta opastetaan tarkoituksenmukaiseen hengitystapaan lihasten toiminnan kautta. Lisäksi hänelle ohjataan itsenäisesti toteutettavia Voice Massage-harjoituksia, joissa hengitys on pääosassa.

Myös monet muutkin kuin ”ammatikseen ääntä käyttävät” hyötyvät Voice Massagesta.

VoiceMassage_Tampere

Tule VM-hoitoon, jos tavoitteenasi on:

💚 purentalihasten jännitys- ja kiputilojen laukaiseminen
💚 lihasperäisen päänsäryn ja migreenin helpottaminen
💚 äänihäiriöiden ennaltaehkäiseminen ja hoitaminen
đź’š puheterapian ja lauluopiskelun tukeminen
💚 refluksitaudin hoitaminen (kurkunpään lihasten ja pallean rentouttaminen)
đź’š hengitysfunktion parantaminen
💚nielemisen/puhumisen/hengityksen (myös neurologisten sairauksien yhteydessä) helpottaminen
đź’š yleinen rentoutuminen
💚 kehotietoisuuden lisääminen.

Varaa ensimmäiselle Voice Massage käynnille pidempi ensikäynti (75-90min). Tervetuloa Tampereella Kauppakeskus Likeen tai keskustan Fysioavaimeen!

www.voicemassage.fi

VoiceMassage_Tampere
VoiceMassage_Tampere

Voice Massagea sinulle tarjoavat

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja

Erityisosaaminen

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Hoitava Hengitys

HOITAVA HENGITYS  on menetelmä hengitysjärjestelmän tasapainottamiseen ja rentoutumiseen


Useat ihmiset tunnistavat omassa hengityksessään olevan jotakin pielessä, vaikka eivät kärsisikään erityisistä terveysongelmista. Yleisimpinä hengityksen ongelmina pidetään liian pinnallista sekä liian kiihkeää hengittämistä. Useimmat arvelevat, että nopean hengästymisen, tai ilman loppumisen tunteen taustalla on tuo tehottomaksi mielletty pinnallinen hengitys. Ajatellaan, että pinnallinen hengitys ei tuo riittävästi elimistöön happea, jolloin henkeä pyritään haukkomaan suuremmin. Tämä johtaa olosuhteisiin nähden liian suureen hengitykseen, eli liikahengitykseen.

Hengityksen kiihkeys on tuttua stressitilanteissa, jolloin pyritään suositusten mukaan rauhoittamaan hengitystä. Tiedossa on, että rauhallinen hengitys toisi rauhaa myös mieleen, mutta hengityksen rauhoittaminen tuntuu vaikealta, tai jopa mahdottomalta. Rauhoitusyritykset voivat entisestään kiihdyttää hengitystä – sekä mieltä.

Tällöin on paikallaan perehtyä hengityksen fysiologiaan hieman tarkemmin. Oppikirjojen antamat selvitykset hengityksestä kertovat usein osatotuuden hengityksen laaja-alaisista vaikutuksista elimistömme toimintoihin. Syvempään hengityksen ymmärrykseen johdattaa Buteyko-teoria sekä siihen pohjautuva Hoitava Hengitys, jotka selventävät hengitystavan merkitystä laajemmin. Myös anatomian osaamisella on suuri merkitys koko hengitystoiminnon hahmottamiselle ja oppimiselle.

Ei ole yhdentekevää kuinka hengitämme tai kuinka paljon hengitämme.


LIIKAHENGITYKSEN AIHEUTTAMIA OIREITA

💚 Hengityksen vinkuminen, hengenahdistus, yskä, painon tunne rinnassa, jatkuva haukottelu, kuorsaus ja uniapnea.

💚 Heikko keskittymiskyky, tunnottomuus, hikoilu, huimaus, käsien ja jalkojen pistely, kämmenien hikoaminen, pyörrytys, vapina ja päänsärky.

💚 Nopea syke, rintakivut, rytmihäiriöt ja sydämen muljahtelut.

💚 Stressi, jännitys, masennus, pelko, ahdistus, paniikki.

💚 Allergiset reaktiot, histamiinitason nousu, liman erityksen lisääntyminen, tulehdukset, ilmateiden ahtautuminen.

💚 Unihäiriöt, levottomuus, keskittymiskyvyttömyys, kuorsaus, uniapnea, lisääntynyt virtsaamisen tarve, lapsilla yökastelu, suolisto-oireet, väsymys.

hoitava hengitys tampere

LIIKAHENGITYKSEN SEKĂ„ MUIDEN HENGITYSHĂ„IRIĂ–IDEN NORMALISOINTI

Hoitava Hengitys -harjoitteilla poistetaan terveen hengityksen esteitä, pyritäänmuuttamaan huonoja hengitystapoja sekä normalisoidaan järkkynyt hengityskaasujen tasapaino, eli tasapainotetaankehon liikahengitystila.

Lisäksi harjoitteilla vahvistetaan ja vapautetaan hengityslihaksia sekä avarretaan nielua. Luodaan mahdollisuus sujuvalle, syvälle, mutta samalla kevyelle ja vaivattomalle hengitykselle.

Hoitava Hengitys-harjoitteita pääsee harjoittelemaan ja oppimaan mm. Hoitava Hengitys-ohjaajan vastaanotolla. Fysioavaimessa palvelua tarjoaa fysioterapeutti / Voice Massage-hieroja, Pinja Seljamo. Ota yhteyttä Pinjaan, jos Hoitava Hengitys kiinnostaa sinua tai varaa aikasi 60min Hoitava Hengitys -yksilöhjaukseen.

Lue lisää mielenkiintoisia artikkeleita, tutustu taustaan

www.hoitavahengitys.fi

hoitava hengitys tampere

Hoitavaa Hengitystä sinulle tarjoavat

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja

Erityisosaaminen