Voice Massage ja Hoitava Hengitys

Voice Massage

Voice Massage on äänentuottolihaksiston erikoiskäsittelyä, jonka toteuttaa Voice Massage-koulutuksen suorittanut koulutettu hieroja tai fysioterapeutti. Hieronta pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sitä on kehitetty yhteistyössä mm.foniatrien ja hammaslääkärien kanssa. VM on äänentuottoon ja siihen läheisesti liittyvien lihasten (hengitys ja purenta) rentouttamista toiminnalliseen tasapainotilaan. Näillä avuin ihminen pystyy hengittämään automaattisesti syvään ja vapautuneesti. Siten myös ääni toimii ongelmitta -sillä ääni on uloshengityksen jatke.

Saat hoidosta hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle.

Voice Massagessa hoidetaan ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihaksia. Kasvojen ja purennan alueen lihasten käsittelyllä pyritään vapauttamaan erilaisista purentahäiriöistä (mm. yöpurennasta) aiheutuneita lihaskireyksiä ja lievittämään niistä johtuvia kiputiloja. Menetelmässä on erilaisia hoitokokonaisuuksia, riippuen hoidettavan oireista. VM-hierojan tekemän manuaalisen hoidon lisäksi tavoitteiden saavuttamiseksi asiakasta opastetaan tarkoituksenmukaiseen hengitystapaan lihasten toiminnan kautta. Lisäksi hänelle ohjataan itsenäisesti toteutettavia Voice Massage-harjoituksia, joissa hengitys on pääosassa.

My√∂s monet muutkin kuin ‚ÄĚammatikseen √§√§nt√§ k√§ytt√§v√§t‚ÄĚ hy√∂tyv√§t Voice Massagesta.

VoiceMassage_Tampere

Tule VM-hoitoon, jos tavoitteenasi on:

ūüíö purentalihasten j√§nnitys- ja kiputilojen laukaiseminen
ūüíö lihasper√§isen p√§√§ns√§ryn ja migreenin helpottaminen
ūüíö √§√§nih√§iri√∂iden ennaltaehk√§iseminen ja hoitaminen
ūüíö puheterapian ja lauluopiskelun tukeminen
ūüíö refluksitaudin hoitaminen (kurkunp√§√§n lihasten ja pallean rentouttaminen)
ūüíö hengitysfunktion parantaminen
ūüíönielemisen/puhumisen/hengityksen (my√∂s neurologisten sairauksien yhteydess√§) helpottaminen
ūüíö yleinen rentoutuminen
ūüíö kehotietoisuuden lis√§√§minen.

Varaa ensimmäiselle Voice Massage käynnille pidempi ensikäynti (75-90min). Tervetuloa Tampereella Kauppakeskus Likeen tai keskustan Fysioavaimeen!

www.voicemassage.fi

VoiceMassage_Tampere
VoiceMassage_Tampere

Voice Massagea sinulle tarjoavat

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja

Erityisosaaminen

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Hoitava Hengitys

HOITAVA HENGITYS  on menetelmä hengitysjärjestelmän tasapainottamiseen ja rentoutumiseen


Useat ihmiset tunnistavat omassa hengityksessään olevan jotakin pielessä, vaikka eivät kärsisikään erityisistä terveysongelmista. Yleisimpinä hengityksen ongelmina pidetään liian pinnallista sekä liian kiihkeää hengittämistä. Useimmat arvelevat, että nopean hengästymisen, tai ilman loppumisen tunteen taustalla on tuo tehottomaksi mielletty pinnallinen hengitys. Ajatellaan, että pinnallinen hengitys ei tuo riittävästi elimistöön happea, jolloin henkeä pyritään haukkomaan suuremmin. Tämä johtaa olosuhteisiin nähden liian suureen hengitykseen, eli liikahengitykseen.

Hengityksen kiihkeys on tuttua stressitilanteissa, jolloin pyrit√§√§n suositusten mukaan rauhoittamaan hengityst√§. Tiedossa on, ett√§ rauhallinen hengitys toisi rauhaa my√∂s mieleen, mutta hengityksen rauhoittaminen tuntuu vaikealta, tai jopa mahdottomalta. Rauhoitusyritykset voivat entisest√§√§n kiihdytt√§√§ hengityst√§ ‚Äď sek√§ mielt√§.

Tällöin on paikallaan perehtyä hengityksen fysiologiaan hieman tarkemmin. Oppikirjojen antamat selvitykset hengityksestä kertovat usein osatotuuden hengityksen laaja-alaisista vaikutuksista elimistömme toimintoihin. Syvempään hengityksen ymmärrykseen johdattaa Buteyko-teoria sekä siihen pohjautuva Hoitava Hengitys, jotka selventävät hengitystavan merkitystä laajemmin. Myös anatomian osaamisella on suuri merkitys koko hengitystoiminnon hahmottamiselle ja oppimiselle.

Ei ole yhdentekevää kuinka hengitämme tai kuinka paljon hengitämme.


LIIKAHENGITYKSEN AIHEUTTAMIA OIREITA

ūüíö Hengityksen vinkuminen, hengenahdistus, ysk√§, painon tunne rinnassa, jatkuva haukottelu, kuorsaus ja uniapnea.

ūüíö Heikko keskittymiskyky, tunnottomuus, hikoilu, huimaus, k√§sien ja jalkojen pistely, k√§mmenien hikoaminen, py√∂rrytys, vapina ja p√§√§ns√§rky.

ūüíö Nopea syke, rintakivut, rytmih√§iri√∂t ja syd√§men muljahtelut.

ūüíö Stressi, j√§nnitys, masennus, pelko, ahdistus, paniikki.

ūüíö Allergiset reaktiot, histamiinitason nousu, liman erityksen lis√§√§ntyminen, tulehdukset, ilmateiden ahtautuminen.

ūüíö Unih√§iri√∂t, levottomuus, keskittymiskyvytt√∂myys, kuorsaus, uniapnea, lis√§√§ntynyt virtsaamisen tarve, lapsilla y√∂kastelu, suolisto-oireet, v√§symys.

Kieli ja lantionpohja tampere

LIIKAHENGITYKSEN SEK√Ą MUIDEN HENGITYSH√ĄIRI√ĖIDEN NORMALISOINTI

Hoitava Hengitys -harjoitteilla poistetaan terveen hengityksen esteitä, pyritäänmuuttamaan huonoja hengitystapoja sekä normalisoidaan järkkynyt hengityskaasujen tasapaino, eli tasapainotetaankehon liikahengitystila.

Lisäksi harjoitteilla vahvistetaan ja vapautetaan hengityslihaksia sekä avarretaan nielua. Luodaan mahdollisuus sujuvalle, syvälle, mutta samalla kevyelle ja vaivattomalle hengitykselle.

Hoitava Hengitys-harjoitteita pääsee harjoittelemaan ja oppimaan mm. Hoitava Hengitys-ohjaajan vastaanotolla. Fysioavaimessa palvelua tarjoaa fysioterapeutti / Voice Massage-hieroja, Pinja Seljamo. Ota yhteyttä Pinjaan, jos Hoitava Hengitys kiinnostaa sinua tai varaa aikasi 60min Hoitava Hengitys -yksilöhjaukseen.

Lue lisää mielenkiintoisia artikkeleita, tutustu taustaan

www.hoitavahengitys.fi

Kieli ja lantionpohja tampere

Hoitavaa Hengitystä sinulle tarjoavat

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja

Erityisosaaminen