Fysioterapia

Fysioterapia

Fysioterapia Tampere keskusta ja Lielahti.

Fysioterapian tavoitteena on ihmisen toimintakyvyn ja perusliikkumisen tukeminen ja edistäminen. Erilaiset kivut ja toimintahäiriöt estävät normaalia liikkumista ja toisaalta taas normaalin liikkumisen häiriintyminen esimerkiksi vamman seurauksena aikaansaa kipuja ja kolotuksia.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistama ammattihenkilö. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti. Toimintaa valvoo lääninhallitus ja Terveydenhuollon Oikeusturvakeskus.

Fysioterapia voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan: passiiviset ja aktiiviset hoidot. Passiivisia hoitoja voidaan käyttää tarvittaessa aktiivisten harjoitteiden tukena. Näitä ovat mm.

‚ÄĘ erilaiset manuaalisen terapian muodot (MET, OMI, faskiak√§sittelyt, Maitland, Kalternborn)
‚ÄĘ akupunktio
‚ÄĘ kinesioteippaus

Fysioterapia_tampere

Tehokkain fysioterapiamuoto on nykytutkimusten mukaan aktiivinen harjoitteluterapia. Kudoksen ärsytys ja liikekipu lieventyvät passiivisten hoitojen myötä. Mutta lisäksi tarvitaan aktiivista harjoittelua, koska oireen taustalla on usein kehon haitallinen kuormittuminen. Fysioterapialla on siis tarkoitus vahvistaa keho kestämään ja vastaanottamaan yksiöllistä arkikuormitusta paremmin ja näin toimintakyky ja pystyvyys arjessa paranee.

Liikkumisen laadun parantaminen oikein suunnitellun harjoittelun avulla on fysioterapian ydin. Harjoittelulla pyritään siihen, ettei keho päivittäisessä perusliikkumisessa enää kuormittuisi vahingollisesti, vaan se pystyisi vastaanottamaan esim. urheilun aikaansaaman rasituksen.

Fysioterapeuttimme jatkokouluttautuvat säännöllisesti, jotta sinä saat tutkitusti parasta mahdollista apua ja tukea. 

Voit tulla fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä. Fysioterapian yhteydessä kinesioteippaus sisältyy tarvittaessa hintaan. Meillä on mahdollisuus myös etänä toteutettavaan fysioterapiaan. Fysioterapian kotikäynnit ovat myös sovittaessa mahdollisia toimipisteiden läheisyydessä.

Tervetuloa fysioterapiaan Tampereella Kauppakeskus Likeen tai Keskustaan Näsilinnankadulle!

Fysioterapia_tampere
Urheilufysioterapia_Tampere

Kokemuksia fysioterapiasta:

" Omalta terapeutilta olen saanut enemmän kuin olen uskaltanut kuvitella. hän osaa käsitellä ihmistä juuri yksilönä, uskaltaa kysyä, ja ymmärtää henkisen sekä fyysisen tuntemuksen kokonaisuuden. "

" Olen saanut erittäin hyvän henkilökohtaisen ohjeistuksen harrastukseeni ja siihen liittyvään lihaskunnon ja kokovartalon kontrollin parantamiseen. Suosittelen ehdottomasti. "

" Olen saanut paljon apua fysioterapeutiltani, hän on paikallistanut oireiden syyn, antanut harjoituksia ja sitä myötä olen päässyt edistymään treenaamisessa. Kiitokset siitä! "

Fysioterapiaa sinulle tarjoavat

Fysioterapeutti Juhani Myyryläinen

Juhani Myyryläinen

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti ja äitiysfyrioterapeutti Sari-Anne Kylliäinen

Sari-Anne Kylliäinen

Fysioterapeutti/√Ąitiysfysioterapeutti

Erityisosaaminen

Sertifioitu Urheilufysioterapeutti Tapani Kudjoi

Tapani Kudjoi

Fysioterapeutti, Urheilufysioterapeutti (sert.)

Erityisosaaminen

Fysioavaimen perustaja, urheilufysioterapeutti Antti Ylinen

Antti Ylinen

Fysioterapeutti, Omistaja

Erityisosaaminen

Jussi Väisänen

Fysioterapeutti

Erityisosaaminen

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys -ohjaaja

Erityisosaaminen

Maija Laurikkala-Dewes
POISSA VUODEN 2024

Fysioterapeutti

Erityisosaaminen

Fasciafysio

Lihaskalvot eli faskiat ovat kuin verkko, joka menee kehon läpi ympäröiden ja peittäen lihaksia ja muita kudoksia yhdistäen ne toisiinsa. Lihaskalvot toimiessaan, liukuessaan hyvin säätelevät liikkumistamme ja toimintakykyämme. Lihaskalvojen kireyteen voivat vaikuttaa arvet, virheasennot, heikko liikkuvuus, stressi ja ravitsemus. Tällöin lihaskalvojen liukuminen heikkenee aiheuttaen kipua. Lihaskalvojen tiukentuessa lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelten liikkuvuus rajoittuu. Käsittely kohentaa nestekiertoa, jonka myötä toimii turvotusten hoitoon. Faskioiden käsittelyssä tavoitteena on purkaa kehon jännitystila ja palauttaa lihaskalvojen liikkuvuus.

Käsittelyhoitoa edellyttää aina alkuhaastattelu, jossa kartoitetaan nykytilanteesi ja mietitään mahdolliset vaikuttavat tekijät kireyteen. Tärkeää on tietää mm. leikkaushistoria, kaatumiset ja pienetkin nyrjähdykset. Käsittelyn tausta-ajatuksena on, että kehomuisti, lihaskalvoverkkoon jääneet merkit tai kiinnikkeet, voivat aktivoitua aikojenkin päästä aiheuttaen kipua. Lihaskalvokäsittely tapahtuu faskialinjojen, meridiaanien mukaisesti. Joka hoitokerralla tutkitaan aktiivinen hoitolinja, jota hoidetaan.

Faskiakäsittelyllä voit saada apua akuutteihin tai pitkäaikaisiin kiputiloihin, päänsärkyyn, liikkuvuusongelmiin, voimantuoton ongelmiin, arpien kiristykseen tai leikkausten jälkitiloihin, turvotukseen, rasitus- ja leposärkyyn.

Varaa aikasi Fasciafysio 60min. Tervetuloa fasciafysion vastaanotolle Tampereella Kauppakeskus Likelle tai keskustaan Näsilinnankadulle.

NYT MY√ĖS RYHM√ĄTOIMINTAA LIKELL√Ą TUTUSTU LIS√Ą√Ą¬†T√Ą√ĄLT√Ą.

Fasciafysiota sinulle tarjoavat

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Maija Laurikkala-Dewes
POISSA VUODEN 2024

Fysioterapeutti

Erityisosaaminen

Arpifysioterapia

Arpi syntyy haavasta, eli ehjän ihon tai sen alaisten kudosten rikkoontumisesta. Hyvällä arven hoidolla ja seurannalla arpi usein paranee ongelmitta, eikä siitä jää kehoon kuin vaalea jälki. Huonolla arven hoidolla ja seurannalla arpi voi jäädä kiristämään, punoittamaan ja tuntoherkäksi. Pahimmillaan kiinnikkeet vetävät ympäröivää kudosta aiheuttaen kipua ja toiminnallisia ongelmia. Arven itsehoitoon on saatavilla valitettavasti hyvin vähän tietoa. Perusterveydenhuollossa annetaan usein hyvät haavan hoito-ohjeet, mutta arven hoitoon ohjeita ei ole. Fysioterapian keinoin voit saada apua. Fysioterapeutin vastaanotolle kannattaa hakeutua, mikäli olet menossa leikkaukseen ja haluat varmuudella hyvät ohjeet ja seurannan leikkauksen jälkeen. Apua kannattaa hakea myös silloin, mikäli et uskalla käsitellä vanhaa arpea ja siinä kiristys on lisääntynyt ajan kuluessa, arven alueella on arkuutta, liikkuminen vaikeutuu, arven väri ei ole muuttunut tai haluat fysioterapian ammattilaisen yksilöllisen arvion. Arpi voi olla monille arka aihe esimerkiksi sen paikan, muodon, tunteen tai kivun vuoksi. Aihetta lähestytään aina sensitiivisesti ja ensin keskustellen. 

Esimerkkileikkauksia, joiden jälkeen hyvä arven hoito on tärkeää

 • Lonkkaleikkaus
 • Syd√§nleikkaus
 • Keuhkoleikkaus
 • Polven tai olkap√§√§n t√§hystysleikkaus
 • TOS-leikkaus
 • Kaulan alueen leikkaukset
 • Rintojen poisto, pienennysleikkaus tai muu rintojen alueen leikkaus
 • P√§√§n, leuan, kurkun tai suun alueen leikkaukset
 • Suunniteltu tai h√§t√§sektio
 • Vatsan alueen leikkaukseen
 • Lantionpohjan leikkauksien j√§lkeen suositeltavaa on hakeutua arpik√§sittely√§ tekev√§n lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolle

   

Voit myös tutustua arpiin laajemmin blogitekstimme kautta tästä.

Varaa aika 60min fysioterapiaan. Tervetuloa arpifysioterapian vastaanotolle Tampereella Fysioavaimen Liken tai keskustan toimipisteelle. 

 

Arpifysioterapiaa sinulle tarjoavat

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Fysioterapeutti ja äitiysfyrioterapeutti Sari-Anne Kylliäinen

Sari-Anne Kylliäinen

Fysioterapeutti/√Ąitiysfysioterapeutti

Purentafysioterapia

Purentaelinten fysioterapiaa toteutetaan tilanteissa, joissa leukalihasten, kaulan- ja niskan lihasten, olkapäiden ja yläselän kuormitukset aiheuttavat kipuja ja toiminnallisia häiriöitä leuan, pään ja niskan alueelle. Toisinaan myös sitkeä niska-hartiaseudun kivut saattavat olla peräisin purentaelin toimintahäiriöistä.  

Ensik√§ynti 75min koostuu haastattelusta, leukanivelen, niskan, olkap√§iden ja yl√§sel√§n tutkimisesta. Hoitoon kuuluu sek√§ kireiden lihasten manuaalinen hoito, ett√§ itsehoito-ohjeiden antaminen. Sen perusteella millaisia l√∂yd√∂ksi√§ haastattelussa ja tutkimisessa saadaan tehd√§√§n alustava fysioterapiasuunnitelma, jota toteutetaan 2‚Äď5 k√§ynnin verran, mukaan lukien ensik√§ynti. Lievemmiss√§ vaivoissa oireet on usein saatu siedett√§viksi jo viikossa, toisinaan on kuitenkin harjoitettava hiukan k√§rsiv√§llisyytt√§.

Toisinaan leukanivelen oireiluna ja särkyinä ilmenevä vaiva vaatii myös keskivartalon tuen parantamista, uusien asento- ja liikuntatottumusten opettelua ja kokonaiskuormituksen hallintaa. Siihen edetään tilanteessa, jossa paikallisemmin kohdistettu hoito ei tuota haluttua tulosta tai jos tahdotaan suurentaa todennäköisyyttä, että vaivat saadaan myös pysymään kurissa, sen sijaan että vain lievitettäisiin oireita. Fysioterapiajaksot räätälöidään kuitenkin aina asiakkaan voimavarojen mukaisesti. Annetut harjoitteet eivät ole katumusharjoituksia, vaan työkaluja, joiden avulla oireita on mahdollista hoitaa itse. Fysioterapeutin rooli on ohjata ja seurata terapian etenemistä toivottuun suuntaan.   

Varaa aikasi Purentafysioterapiaan Tampereella Fysioavaimen Keskustan toimipisteelle tai Lielahteen, tervetuloa!

Purentafysioterapiaa sinulle tarjoavat

Sertifioitu Urheilufysioterapeutti Tapani Kudjoi

Tapani Kudjoi

Fysioterapeutti, Urheilufysioterapeutti (sert.)

Erityisosaaminen

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja, Hoitava Hengitys-ohjaaja

Erityisosaaminen

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Psykofyysinen Fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka voi olla osa muuta kuntoutusta tai oma hoitokertansa. Psykofyysisessä fysioterapiassa keskeistä on kehoviestien ja tunnekokemusten ymmärtäminen. Tavoitteena on, että asiakas alkaa tiedostamaan kehollisten oireiden, reaktioiden ja tunteiden yhteyden. Taustalla voi olla pitkittynyt stressi, unettomuus, uupumus, ahdistus ja masennus sekä kehon hahmotusongelmat.

Hoitomenetelminä hyödynnetään aktiivisia ja passiivisia tietoisuusharjoitteita, mielikuvaharjoitteita, kehonhahmotus- ja tietoisuusharjoitteita, rentoutumisen ja rauhoittumisen ohjausta, hengitysharjoitteita ja liikettä. Tarkoituksena on oppia ja oivaltaa yhdessä sekä löytää asiakkaalle toimivia keinoja itsetuntemuksen vahvistamiseksi.

Psykofyysinen fysioterapia sopii kaikille, jotka ovat halukkaita tutkimaan voimavaralähtöistä toimintakykyään ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

Varaa aikasi Psykofyysinen fysioterapia 60min. 

Tervetuloa psykofyysisen fysioterapian vastaanotolle Tampereella Kauppakeskus Likeen tai Keskustaan Näsilinnankadulle.

Psykofyysistä fysioterapiaa sinulle tarjoavat

Psykofyysinen fysioterapeutti Pinja Kuusi

Pinja Kuusi

Fysioterapeutti/Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Erityisosaaminen

Mikä olisi paras palvelu minulle? Jätä yhteystietosi, niin ratkaistaan kysymys yhdessä.