Fysioterapia

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on ihmisen toimintakyvyn ja perusliikkumisen tukeminen ja edistäminen. Erilaiset kivut ja toimintahäiriöt estävät normaalia liikkumista ja toisaalta taas normaalin liikkumisen häiriintyminen esimerkiksi vamman seurauksena aikaansaa kipuja ja kolotuksia.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistama ammattihenkilö. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti. Toimintaa valvoo lääninhallitus ja Terveydenhuollon Oikeusturvakeskus.

Fysioterapia voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan: passiiviset ja aktiiviset hoidot. Passiivisia hoitoja voidaan käyttää tarvittaessa aktiivisten harjoitteiden tukena. Näitä ovat mm.

‚ÄĘ erilaiset manuaalisen terapian muodot (MET, OMI, faskiak√§sittelyt, Maitland, Kalternborn)
‚ÄĘ akupunktio
‚ÄĘ kinesioteippaus

Fysioterapia_tampere

Tehokkain fysioterapia muoto on nykytutkimusten mukaan aktiivinen harjoitteluterapia. Kudoksen ärsytys ja liikekipu lieventyvät passiivisten hoitojen myötä. Mutta lisäksi tarvitaan aktiivista harjoittelua, koska oireen taustalla on usein kehon haitallinen kuormittuminen.

Liikkumisen laadun parantaminen oikein suunnitellun harjoittelun avulla on fysioterapian ydin. Harjoittelulla pyritään siihen, ettei keho päivittäisessä perusliikkumisessa enää kuormittuisi vahingollisesti, vaan se pystyisi vastaanottamaan esim. urheilun aikaansaaman rasituksen.

Terapeuttimme jatkokouluttautuvat säännöllisesti, jotta sinä saat tutkitusti parasta mahdollista apua.

Voit tulla fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä ja Fysioavaimella on suoraveloitussopimus KELA:n kanssa. Fysioterapian yhteydessä kinesioteippaus sisältyy tarvittaessa hintaan. Meillä on mahdollisuus myös etänä toteutettavaan fysioterapiaan.

Tervetuloa fysioterapiaan Tampereella Kauppakeskus Likeen tai Keskustaan Näsilinnankadulle!

Fysioterapia_tampere
Urheilufysioterapia_Tampere

Kokemuksia fysioterapiasta:

" Omalta terapeutilta olen saanut enemmän kuin olen uskaltanut kuvitella. hän osaa käsitellä ihmistä juuri yksilönä, uskaltaa kysyä, ja ymmärtää henkisen sekä fyysisen tuntemuksen kokonaisuuden. "

" Olen saanut erittäin hyvän henkilökohtaisen ohjeistuksen harrastukseeni ja siihen liittyvään lihaskunnon ja kokovartalon kontrollin parantamiseen. Suosittelen ehdottomasti. "

" Olen saanut paljon apua fysioterapeutiltani, hän on paikallistanut oireiden syyn, antanut harjoituksia ja sitä myötä olen päässyt edistymään treenaamisessa. Kiitokset siitä! "

Fysioterapiaa sinulle tarjoavat

Juhani Myyryläinen

Fysioterapeutti

Tiina Lahtinen

Fysioterapeutti

Sari-Anne Kylliäinen

Fysioterapeutti/√Ąitiysfysioterapeutti

Maija Laurikkala-Dewes

Fysioterapeutti

Antti Ylinen

Fysioterapeutti, Omistaja

Jussi Väisänen

Fysioterapeutti

Pinja Seljamo

Fysioterapeutti, Voice Massage-hieroja

Fasciafysio

Lihaskalvot eli faskiat ovat kuin verkko, joka menee kehon läpi ympäröiden ja peittäen lihaksia ja muita kudoksia yhdistäen ne toisiinsa. Lihaskalvot toimiessaan, liukuessaan hyvin säätelevät liikkumistamme ja toimintakykyämme. Lihaskalvojen kireyteen voivat vaikuttaa arvet, virheasennot, heikko liikkuvuus, stressi ja ravitsemus. Tällöin lihaskalvojen liukuminen heikkenee aiheuttaen kipua. Lihaskalvojen tiukentuessa lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelten liikkuvuus rajoittuu. Käsittely kohentaa nestekiertoa, jonka myötä toimii turvotusten hoitoon. Faskioiden käsittelyssä tavoitteena on purkaa kehon jännitystila ja palauttaa lihaskalvojen liikkuvuus.

Käsittelyhoitoa edellyttää aina alkuhaastattelu, jossa kartoitetaan nykytilanteesi ja mietitään mahdolliset vaikuttavat tekijät kireyteen. Tärkeää on tietää mm. leikkaushistoria, kaatumiset ja pienetkin nyrjähdykset. Käsittelyn tausta-ajatuksena on, että kehomuisti, lihaskalvoverkkoon jääneet merkit tai kiinnikkeet, voivat aktivoitua aikojenkin päästä aiheuttaen kipua. Lihaskalvokäsittely tapahtuu faskialinjojen, meridiaanien mukaisesti. Joka hoitokerralla tutkitaan aktiivinen hoitolinja, jota hoidetaan.

Faskiakäsittelyllä voit saada apua akuutteihin tai pitkäaikaisiin kiputiloihin, päänsärkyyn, liikkuvuusongelmiin, voimantuoton ongelmiin, arpien kiristykseen tai leikkausten jälkitiloihin, turvotukseen, rasitus- ja leposärkyyn.

Varaa aikasi Fasciafysio 60min.

NYT MY√ĖS KES√ĄLLE ULKOJUMPPIA, LUE LIS√Ą√Ą¬†T√Ą√ĄLT√Ą.

Fasciafysiota sinulle tarjoavat

Pinja Kuusi

Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja

Tiina Lahtinen

Fysioterapeutti

Psykofyysinen Fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka voi olla osa muuta kuntoutusta tai oma hoitokertansa. Psykofyysisessä fysioterapiassa keskeistä on kehoviestien ja tunnekokemusten ymmärtäminen. Tavoitteena on, että asiakas alkaa tiedostamaan kehollisten oireiden, reaktioiden ja tunteiden yhteyden. Taustalla voi olla pitkittynyt stressi, unettomuus, uupumus, ahdistus ja masennus sekä kehon hahmotusongelmat.

Hoitomenetelminä hyödynnetään aktiivisia ja passiivisia tietoisuusharjoitteita, mielikuvaharjoitteita, kehonhahmotus- ja tietoisuusharjoitteita, rentoutumisen ja rauhoittumisen ohjausta, hengitysharjoitteita ja liikettä. Tarkoituksena on oppia ja oivaltaa yhdessä sekä löytää asiakkaalle toimivia keinoja itsetuntemuksen vahvistamiseksi.

Psykofyysinen fysioterapia sopii kaikille, jotka ovat halukkaita tutkimaan voimavaralähtöistä toimintakykyään ja edistää kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

Varaa aikasi Psykofyysinen fysioterapia 60min.

Psykofyysistä fysioterapiaa sinulle tarjoavat

Pinja Kuusi

Psykofyysinen Fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Omistaja