Fysioavain | Fysioterapia-, OMI- ja hierontapalvelu | Tampere ja Lielahti

Fysioterapiaa ja hierontaa meille kaikille!


Fysioavain on Tampereella toimiva fysioterapiaa ja hierontaa tarjoava yritys.

Fysioterapia

on ihmisen toimintakyvyn ja perusliikkumisen tukemista ja edistämistä. Erilaiset kivut ja toimintahäiriöt estävät normaalia liikkumista ja toisaalta taas normaalin liikkumisen häiriintyminen esimerkiksi vamman seurauksena aikaansaa kipuja ja kolotuksia.


Voice Massage

Voice Massage on äänentuottolihaksiston erikoishierontaa, jonka toteuttaa Voice Massage-koulutuksen suorittanut koulutettu hieroja tai fysioterapeutti. Voice Massagessa hoidetaan ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihaksia. Kasvojen ja purennan alueen lihasten käsittelyllä pyritään vapautumaan erilaisista purentahäiriöistä.


OMI

OMI on hoitomenetelmä, joka perustuu tutkittuihin faktoihin tuki- ja liikuntaelinsysteemistä. OMI -koulutuksen saanut fysioterapeutti tai lääkäri paikallistaa tämän menetelmän avulla kehon oireiden ja/tai toimintahäiriöiden lähtökohdan.


Hieronta

Hieronnalla autetaan lihaksia palautumaan rasituksista sekä parannetaan nivelten liikkuvuutta. Hieronta myös rentouttaa ja tuottaa hyvää oloa.

Varaa aika!


Ajanvaraus hoituu kätevästi netissä


Varaa aika!

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on ihmisen toimintakyvyn ja perusliikkumisen tukeminen ja edistäminen. Erilaiset kivut ja toimintahäiriöt estävät normaalia liikkumista ja toisaalta taas normaalin liikkumisen häiriintyminen esimerkiksi vamman seurauksena aikaansaa kipuja ja kolotuksia.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistama ammattihenkilö. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti. Toimintaa valvoo lääninhallitus ja Terveydenhuollon Oikeusturvakeskus.

Fysioterapia voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan: passiiviset ja aktiiviset hoidot. Passiivisia hoitoja voidaan käyttää tarvittaessa aktiivisten harjoitteiden tukena. Näitä ovat mm.

• erilaiset manuaalisen terapian muodot (MET, OMI, faskiakäsittelyt, Maitland, Kalternborn)
• akupunktio
• kinesioteippaus


Tehokkain fysioterapia muoto on nykytutkimusten mukaan aktiivinen harjoitteluterapia. Kudoksen ärsytys ja liikekipu lieventyvät passiivisten hoitojen myötä. Mutta lisäksi tarvitaan aktiivista harjoittelua, koska oireen taustalla on usein kehon haitallinen kuormittuminen.

Liikkumisen laadun parantaminen oikein suunnitellun harjoittelun avulla on fysioterapian ydin. Harjoittelulla pyritään siihen, ettei keho päivittäisessä perusliikkumisessa enää kuormittuisi vahingollisesti, vaan se pystyisi vastaanottamaan esim. urheilun aikaansaaman rasituksen.

Terapeuttimme jatkokouluttautuvat säännöllisesti, jotta sinä saat tutkitusti parasta mahdollista apua.

Voit tulla fysioterapiaan ilman lääkärin lähetettä ja Fysioavaimella on suoraveloitussopimus KELA:n kanssa. Fysioterapian yhteydessä kinesioteippaus sisältyy tarvittaessa hintaan. Meillä on mahdollisuus myös etänä toteutettavaan fysioterapiaan.

Tätä palvelua sinulle tarjoavat Valtteri Simonen, Kalle Kivioja, Sari-Anne Kylliäinen, Antti Ylinen ja Pinja SeljamoVaraa aika!

ÄITIYSFYSIOTERAPIA


Mitä se on?


Äitiysfysioterapia on raskauteen ja synnytykseen liittyvien muutosten ennaltaehkäisemistä ja kuntoutusta. Äitiysfysioterapiasta saat neuvoja turvalliseen harjoitteluun raskauden aikana ja apua synnytyksestä palautumiseen, sektioarven hoitoon, suorien vatsalihasten erkauman tai lantionpohjan kuntouttamiseen sekä muihin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin.


Milloin valitsen äitiysfysioterapian?
Kiputiloja ja oireita voi olla hyvin monenlaisia, alla kuitenkin muutama esimerkki, koska kannattaa hakeutua äitiysfysioterapeutin vastaanotolle.

- Sinun on vaikea hahmottaa ja hallita keskivartaloasi.
- Keskivartalo tuntuu oudolta, erilaiselta kuin ennen synnytystä.
- Haluaisit aloittaa raskaamman liikunnan, mutta et tiedä miten.
- Selkäsi väsyy ja kipeytyy helposti.
- Vatsasi pömpöttää.
- Niska-hartiaseutusi kipeytyy ja on jumissa useammin kuin ennen raskautta tai synnytystä.
- Tunnet kipua kyljissä, rintakehässä, lantion seudulla tai pakaroissa.
- Hengittäminen on vaikeaa.
- Epäilet kärsiväsi suorien vatsalihasten erkaumasta.
- Lantionpohjassasi tuntuu painetta tai koet, että se painautuu alaspäin.
- Kärsit virtsan-, ulosteen- tai ilmankarkailusta.


Kiinnostuitko? Varaa aikasi äitiysfysioterapiaan. Äitiysfysioterapiaan on mahdollista päästä myös etänä! Äitiysfysioterapiaan meiltä löytyy myös pienryhmätoimintaa (äitiysliikuntaa) synnyttäneille äideille. Lue lisää kehonhuoltotunneista tai ota yhteyttä sarianne@fysioavain.fi

Tätä palvelua sinulle tarjoaa Sari-Anne Kylliäinen.Varaa aika!


LIHASAKTIVAATIOMITTAUS
Mitä se on?

Mpowerin lihasaktivaatiomittarilla mitataan yksittäisen lihaksen sähköistä aktiviteettia. Fysioavaimella voidaan mitata yhtäaikaisesti neljää eri lihasta.

Laitteella voidaan selvittää mm.:


- Kohdistuuko harjoitus siihen lihakseen, jota halutaan vahvistaa tai aktivoida
- Kehon puolieroja kehon lihastasapainossa esim. kyykyn aikana
- Kuinka nopeasti lihaksesi väsyvät, jolloin tiedetään optimaaliset toistomäärät halutun tuloksen saavuttamiseksi
- Missä määrin harjoitus aktivoi nopeita lihassoluja, joita tarvitaan maksimi- ja nopeusvoiman tuottoon
- Tapaturman tai leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa, miten heikosti hermottuva lihas tai heikko lihas syttyy harjoitteessa


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Fysioavaimen fysioterapeutteihin tai varaa aikasi heti lihasaktivaatiomittaukseen. Ajanvarauksessa valitse fysioterapia 60min ja kirjoita yhteyteen ”lihasaktivaatiomittaus”.

Tätä palvelua sinulle tarjoaa Antti Ylinen ja Kalle Kivioja.Varaa aika!


OMI

OMI on hoitomenetelmä, joka perustuu tutkittuihin faktoihin tuki- ja liikuntaelinsysteemistä. OMI -koulutuksen saanut fysioterapeutti tai lääkäri paikallistaa tämän menetelmän avulla kehon oireiden ja/tai toimintahäiriöiden lähtökohdan.

Oireen aiheuttajan mahdollisimman tarkka paikallistaminen auttaa hoidon suunnittelussa ja antaa fysioterapeutille ja lääkärille tietoa siitä, tarvitseeko henkilön käydä ensisijaisesti fysioterapeutin vastaanotolla vai tarvitseeko hän lääkärin ammattitaitoa.

OMI -terapia sisältää:
yksityiskohtaisen tutkimisen, jolla selvitetään oireiden aiheuttaja (jänne, jännelihasliitos, lihas, hermo, nivel, luu jne.) manuaalisen hoidon (ongelmasta riippuen mobilisaatio, manipulaatio, traktio, syvä poikittaishieronta, kapselivenytys, stabiloivat harjoitteet) sekä tarvittaessa jatko-ohjauksen lääkärille esim. injektio-hoitoon.

OMI -terapiassa seurataan jo hoidon aikana asiakkaan kehon reagointia hoitoon. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen hoitotekniikan jälkeen tarkastellaan uusintatestauksella kivun ja nivelliikkuvuuden muuttumista.

OMI-käsittelystä voit saada nopeasti avun esim. syvään hengittäessä tuntuvaan pistokseen rintakehässä, iskiaskipuun tai noidannuoleen selässä.

Sinun ei tarvitse tietää hoitoon tultaessa mitä hoitoa tarvitset. Saat meiltä opastusta ja katsomme yhdessä kanssasi sopivimman hoitomuodon.

Tätä palvelua sinulle tarjoaa Antti Ylinen.Varaa aika!


ART
Mitä on ART®?

ART® on tarkka ja tehokas manuaalisen terapian hoitotekniikka, jossa hoidetaan pehmytkudoksia (lihakset, jänteet, nivelsiteet, kalvot ja hermot) aktiivisen liikkeen avulla. Ajatuksena on palauttaa rakenteen normaali elastisuus ja saada eri rakenteet liikkumaan toistensa suhteen vapaasti.

ART® perustuu lyhyesti sanottuna lihaksen elastisen olomuodon palauttamiseen ja kiinnikkeiden (adheesio) tai arpikudoksen (fibroosi) rikkomiseen. Tämän seurauksena lihaksen voima, nopeus ja liikkuvuus tulisi parantua. Hoidossa terapeutti tekee hoidettavaan rakenteeseen manuaalisesti tensiota ja asiakas tuottaa itse- tai avustettuna liikettä kudosta ”avatakseen”.

Missä sitä käytetään?
Tekniikan on kehittänyt 80-luvulla yhdysvaltalainen kiropraktikko Michael Leahy. Erityisesti urheilupuolella menetelmä on niittänyt mainetta. Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa menetelmää käyttäviä terapeutteja on NHL:ssä, NFL:ssä ja NBA:ssa. Euroopassa useat Valioliiga-joukkueet ovat ottaneet menetelmän omakseen. Hoidon etuna urheilussa on se, että käsittely ei tee lihaksia samalla tavalla ”väsyneiksi” kuin perinteinen klassinen hieronta ja liikkeen vapautuminen koetaan välittömästi. Käsittely sopii hyvin myös ”tavalliselle tallaajalle”, eikä asiakkaan tarvitse olla urheilija.

Milloin hoitoon?
Kiputiloja ja oireita voi olla hyvin monenlaisia, alla kuitenkin muutama esimerkki kiputiloista joita ART®:lla voidaan hoitaa tehokkaasti.

Kämmenen kiputilat
Tennis- ja golf-kyynärpäät
Olkapään kiputilat


Sinun ei tarvitse tietää hoitoon tultaessa mitä hoitoa tarvitset. Saat meiltä opastusta ja katsomme sinulle parhaiten sopivimman hoidon.

Tätä palvelua sinulle tarjoaa Antti Ylinen.Varaa aika!


Voice Massage

Voice Massage on äänentuottolihaksiston erikoishierontaa, jonka toteuttaa Voice Massage-koulutuksen suorittanut koulutettu hieroja tai fysioterapeutti. Hieronta pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sitä on kehitetty yhteistyössä mm.foniatrien ja hammaslääkärien kanssa. VM on äänentuottoon ja siihen läheisesti liittyvien lihasten (hengitys ja purenta) rentouttamista elastiseen, värähtelevään, toiminnalliseen tasapainotilaan. Näillä avuin ihminen pystyy hengittämään automaattisesti syvään ja vapautuneesti. Siten myös ääni toimii ongelmitta -sillä ääni on uloshengityksen jatke.

Saat hoidosta hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle.

Voice Massagessa hoidetaan ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihaksia. Kasvojen ja purennan alueen lihasten käsittelyllä pyritään vapauttamaan erilaisista purentahäiriöistä (mm. yöpurennasta) aiheutuneita lihaskireyksiä ja lievittämään niistä johtuvia kiputiloja. Menetelmässä on erilaisia hoitokokonaisuuksia, riippuen hoidettavan oireista. VM-hierojan tekemän manuaalisen hoidon lisäksi tavoitteiden saavuttamiseksi asiakasta opastetaan tarkoituksenmukaiseen hengitystapaan lihasten toiminnan kautta. Lisäksi hänelle ohjataan itsenäisesti toteutettavia Voice Massage-harjoituksia, joissa hengitys on pääosassa.

Myös monet muutkin kuin ”ammatikseen ääntä käyttävät” hyötyvät Voice Massagesta.

Tule VM-hoitoon, jos tavoitteenasi on:
- purentalihasten jännitys- ja kiputilojen laukaiseminen
- lihasperäisen päänsäryn ja migreenin helpottaminen
- äänihäiriöiden ennaltaehkäiseminen ja hoitaminen
- puheterapian ja lauluopiskelun tukeminen
- refluksitaudin hoitaminen (kurkunpään lihasten ja pallean rentouttaminen)
- hengitysfunktion parantaminen
- nielemisen/puhumisen/hengityksen (myös neurologisten sairauksien yhteydessä) helpottaminen
- yleinen rentoutuminen
- kehotietoisuuden lisääminen.

Varaa ensimmäiselle Voice Massage käynnille pidempi ensikäynti 75min. Tervetuloa!

www.voicemassage.fi

Tätä palvelua sinulle tarjoaa Pinja SeljamoVaraa aika!


Hieronta

Miksi hierontaan?
Hieronnalla autetaan lihaksia palautumaan rasituksista sekä parannetaan nivelten liikkuvuutta. Hieronta myös rentouttaa ja tuottaa hyvää oloa. Hieronta poistaa elimistöstä kuona-aineita, vähentää turvotusta ja vilkastuttaa verenkiertoa. Se laukaisee lihaskireyksiä ja – jännityksiä sekä helpottaa särkyjä. Hieronnan yhteydessä hierojat käsittelevät aina myös lihaskalvoja eli faskioita. Ne ovat kehossamme monimutkainen sidekudoskalvoverkosto, joka yhdistää koko kehosi kokonaisuudeksi. Voit hoitoon tultaessa aina keskustella hierojan kanssa tarkemmin niihin liittyvistä asioista.

Meiltä saat myös urheiluhierontaa, jossa erityispiirteenä klassiseen hierontaan verrattuna on urheilijalähtöinen ajattelu (harjoittelukaudet, palautuminen, kilpailuun valmistautuminen jne.)

Hierontaan sisällytetään tarvittaessa aktiivista ja passiivista venyttelyä sekä ohjeistusta. Fysioavaimessa sinua palvelevat myös ammattitaitoiset fysioterapeutit, jos hieronnan aikana havaitaan tarvetta fysikaaliselle hoidolle. Meillä on tarjota sinulle hyvinvointisi tueksi osaava ammattilaisten tiimi.  Hierontahoito suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Vinkkejä hierontaan tulevalle henkilölle:
Kerro hierojalle mitä sinulle kuuluu. Mainitse myös, mihin toivoisit tänään kiinnitettävän huomiota. Anna ajatusten rauhoittua hetken aikaa hieronnan alussa. Voit puhua, jos sinusta tuntuu siltä.

Muistathan, että ethän tule kipeänä (flunssa, kuume) hierontaan, vaan anna kehollesi lepoa. Ensimmäisten päivien aikana tauti todennäköisesti pahentuu hieronnasta.

Hierontapaketit:
Osta kerralla useampi käynti, säästät hinnassa. Paketti ostetaan yhdellä kerralla.
Voit valita näistä valmiista kokonaisuuksista itsellesi sopivimman tai ostaa lahjaksi läheiselle:

90min kokovartalohieronta – 70 €
Tämä hieronta sopii hyvin esimerkiksi poistamaan kiireisen ihmisen kehosta kokonaisvaltaisesti kireyksiä.
3x60min Hieronta – 139 €
Tämä hoitokokonaisuus sopii kaikille, jotka tarvitsevat esimerkiksi jalkoihinsa elvyttämistä, sopii toki hyvin myös muun alueen hierontaan. Esimerkiksi jalkojaan paljon kuormittavat kuntoilijat, urheilijat sekä seisomatyötä tekevät hyötyvät 60min hierontakäsittelystä.
5x45min Hieronta – 189€
Tämä hoitokokonaisuus sopii mainiosti esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivoihin, mutta soveltuu myös muun alueen käsittelyyn.


Kaikkien hoitopakettien sisällöt ovat aina räätälöitävissä tarpeidesi mukaan, nämä esimerkit auttavat sinua löytämään tarvitsemasi hoitokokonaisuuden.
Vaihtoehtona on myös vain varata aika hierontaan, ilman mitään pakettia.

Hieronnan meillä voit maksaa myös e-passin hyvinvointipassilla, smartum hierontasaldolla sekä eazybreak hyvinvoinnilla.

Koulutettujen hierojiemme Millan ja Katariinan aikojen lisäksi nettiajanvarauksestamme löydät myös muita vapaita hieronta-aikojaVaraa aika!


Kehonhuoltotunnit

Fysioavaimen fysioterapeutit ohjaavat myös pienryhmiä, kuten pilatesta, venyttelyä ja äitiysliikuntaa synnyttäneille äideille. Tiedustele lisää fysioterapeutiltasi.
Kehonhuoltotunneille maksuvälineeksi käy myös epassi sportti smartum, virikeseteli, eazybreak sekä tyky-online.

Nyt saatavilla kaksi erilaista fysioterapeuttista pienryhmää äideille! Alkeet- ja jatkoryhmä!

ALKEET:
Maanantaisin 8.3 - 26.4.2021 (pl. 5.4)
Klo 18.00 - 19.00
Näsilinnankatu 46, 33200 Tampere
Hinta 135€ / 7krt

Aiheena:
- synnytyksestä palautuminen
- suorien vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan kuntouttaminen
- liikunnan aloittaminen synnytyksen jälkeen


ALKEETvalmennus sopii sinulle, jos haluat aloittaa liikkumisen synnytyksen jälkeen,epäilet suorien vatsalihasten erkaumaa, ryhdin ja keskivartalon hallinta on haastavaa ja lantionpohjaan on vaikea saada tuntumaa tai selkä ja niska-hartiaseutu kipuilee. Jokaisella kerralla tehdään nousujohteisesti lantionpohjan ja keskikehon harjoitteita sekä liikkuvuus- ja kehonhuolto harjoitteita lempeästi kehoa kuunnellen. Voit osallistua valmennukseen melkein heti synnytyksen jälkeen, noin kuukauden kohdalla voi jo tulla mukaa, mutta takarajaa ei ole. Tervetuloa äitiysliikunnan ja -fysioterapian pariin!

Ilmoittautumiset sarianne@fysioavain.fi

JATKO:
Maanantaisin 18.1.-22.2.2021
klo 18.00 – 19.00
Näsilinnankatu 46, 33200 Tampere
Hinta 120€ / 6 krt

Aiheena mm:
- Keskikehon syvän tuen ja lantionpohjan vahvistaminen
- Erkauman kuntoutus
- Vinkkejä mm. juoksun tai raskaamman harjoittelun aloittamiseen


JATKOvalmennus on sopiva sinulle, jos lantionpohjan ja mahdollisen erkauman kuntoutuksessa on päästy jo alkuun ja ryhdin ja keskivartalonhallinta tuntuu jo helpommalta, mutta haluat lisää vahvuutta ja toimivuutta keskikehoon. Saat myös vinkkejä mm. raskaampaa harjoittelua tai juoksun aloittamista varten! Jokaisella kerralla tehdään nousujohteisesti keskivartaloa vahvistavia harjoitteita erkauma ja lantionpohja huomioiden sekä kokonaisvaltaista kehonhuoltoa ja lihasvoimaharjoittelua! Tervetuloa äitiysliikunnan ja -fysioterapian pariin!

Ilmoittautumiset sarianne@fysioavain.fiAsiakaspalautteita äitien pienryhmästä:

"Mukavan ja antoista 6 kertaa takana. Oman edistymisen huomaa jo nyt, vaikka synnytyksestä vasta reilu 2 kuukautta. Todella hyödyllinen kurssi, josta sai eväitä jatkaa yksin."

"Kiitos. Nyt on turvallinen olo jatkaa harjoittelua itse. Näiden viikkojen aikana konkreettinen muutos."
Meiltä nyt myös äitiysfysioterapia!Mahdollisuus pienryhmään tai henkilökohtaiseen käyntiin

"Mukavan ja antoista 6 kertaa takana. Oman edistymisen huomaa jo nyt, vaikka synnytyksestä vasta reilu 2 kuukautta. Todella hyödyllinen kurssi, josta sai eväitä jatkaa yksin."