ART®

Mitä on ART®?

ART® on tarkka ja tehokas manuaalisen terapian hoitotekniikka, jossa hoidetaan pehmytkudoksia (lihakset, jänteet, nivelsiteet, kalvot ja hermot) aktiivisen liikkeen avulla. Ajatuksena on palauttaa rakenteen normaali elastisuus ja saada eri rakenteet liikkumaan toistensa suhteen vapaasti.

ART® perustuu lyhyesti sanottuna lihaksen elastisen olomuodon palauttamiseen ja kiinnikkeiden (adheesio) tai arpikudoksen (fibroosi) rikkomiseen. Tämän seurauksena lihaksen voima, nopeus ja liikkuvuus tulisi parantua. Hoidossa terapeutti tekee hoidettavaan rakenteeseen manuaalisesti tensiota ja asiakas tuottaa itse- tai avustettuna liikettä kudosta ”avatakseen”.

Missä sitä käytetään?
Tekniikan on kehittänyt 80-luvulla yhdysvaltalainen kiropraktikko Michael Leahy. Erityisesti urheilupuolella menetelmä on niittänyt mainetta. Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa menetelmää käyttäviä terapeutteja on NHL:ssä, NFL:ssä ja NBA:ssa. Euroopassa useat Valioliiga-joukkueet ovat ottaneet menetelmän omakseen. Hoidon etuna urheilussa on se, että käsittely ei tee lihaksia samalla tavalla ”väsyneiksi” kuin perinteinen klassinen hieronta ja liikkeen vapautuminen koetaan välittömästi. Käsittely sopii hyvin myös ”tavalliselle tallaajalle”, eikä asiakkaan tarvitse olla urheilija.

Milloin hoitoon?
Kiputiloja ja oireita voi olla hyvin monenlaisia, alla kuitenkin muutama esimerkki kiputiloista joita ART®:lla voidaan hoitaa tehokkaasti.

Kämmenen kiputilat
Tennis- ja golf-kyynärpäät
Olkapään kiputilat

Sinun ei tarvitse tietää hoitoon tultaessa mitä hoitoa tarvitset. Saat meiltä opastusta ja katsomme sinulle parhaiten sopivimman hoidon.
Tervetuloa fysioterapeuttimme Antin vastaanotolle Tampereella Näsilinnankadulle!

ART® sinulle tarjoavat

Fysioterapia Tampere

Antti Ylinen

Fysioterapeutti