Säännöllinen liikkuminen ja kehon huoltaminen edesauttaa synnytyksestä palautumista ja lisää kehon sekä mielen hyvinvointia. Yhteyden löytäminen keskivartaloon ja lantionpohjaan voi olla olla hankalaa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Alkuvaiheen harjoittelu vaatii monesti myös keskittymistä, mielen ja kehon yhteistyötä ja siksi omatoiminen harjoittelu tai verkkovalmennuksien toteuttaminen vauva-arjessa voi tuntua haastavalta. Myös liikunnan aloittaminen synnytyksen jälkeen ja oma palautuminen mietityttää monia äitejä. Saatavilla olevaa tietoa ja ohjeita voi olla hankala tulkita ja  soveltaa omaan tilanteeseen sopivaksi ja liikkuminen jäädä siksi hyvinkin varovaiseksi tai vähäiseksi.

Pienryhmävalmennus synnytyksestä palautumisen tueksi kestää seitsemän viikkoa ja sen avulla opit löytämään yhteyden kehoosi, keskivartaloon ja lantionpohjaan. Opit myös huomioimaan oikeita asioita sekä tukemaan ja vahvistamaan keskivartalon ja lantionpohjan toimintaa harjoitellessa.

Saat äitiysfysioterapeutin yksilöllistä ohjausta liikunnan aloittamiseen, ja tukea sekä varmuutta jatkaa kohti omia tavoitteita ja liikkumistottumuksia. Saat myös pienen hetken itsellesi. 

Valmennus alkaa maltillisesti, mutta etenee nousujohteisesti, jokaisen tilanteeseen ja tavoitteisiin sopivalla tavalla. Valmennus sisältää koko kehoa monipuolisesti vahvistavia harjoitteita, keskivartalon ja lantionpohjan kuntoutusta, kehonhuoltoa ja hengitys- sekä rentoutusharjoitteita. Valmennus sopii hyvin myös suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, koska monipuolinen kehon kuormittaminen tukee myös erkauman palautumista. Saat myös hyvät valmiudet esimerkiksi juoksua tai muuta raskaampaa harjoittelua varten!

Valmennukseen voit osallistua noin kuukauden kuluttua synnytyksestä (alatie-tai sektiosynnytys) tai vaikka synnytyksestäsi olisi kulunut jo hieman pidempikin aika. 

Ajankohta 15.8. – 26.9.2022

Aika: Maanantaisin 18.30 – 19.30
Paikka: Fysioavaimen Keskustan toimipiste
Hinta: 7krt / 169€

Ohjaajana äitiysfysioterapeutti Sari-Anne Kylliäinen.
Ryhmät ovat max. 5hlö kokoisia, joten sinun on turvallista tulla.
Tule mukaan. Ilmoittautumislomakkeen löydät sivun alaosasta kuvien jälkeen. 

Kyselyt sarianne@fysioavain.fi tai 0415022403.

Fysioterapeuttisiin pienryhmiin maksuvälineeksi käy myös epassi sportti, smartum liikunta, virikeseteli/edenred, eazybreak sekä tyky-online.