Puolusta omaa terveyttäsi yksinkertaisella keinolla joka on nenähengitys!
Nenän tehtävä on suojataalempia hengitysteitä ja tuhota taudinaiheuttajia. Nenän limakalvojenpinnalla olevalla antibakteerisella limalla on taudinaiheuttajia torjuvavaikutus. Tulehduksia hillitsee hengityskaasut -hiilidioksidi jatyppioksidi. Typpioksidia muodostuu nenän sivuonteloissa silloin, kun hengitämme nenähengitystä.

Espanjalainen korva-, nenä- ja kurkkutautien lääkäri Carlos Sànches esitteli vuonna 2013 Soulissa pidetyssä konferenssissa nenän tukkoisuutta lievittävän vinkin. Häneen potilaistaan monet olivat säästyneet flunssalta tämän harjoituksen ansiosta. Tämä on kämmenkuppihengitysharjoitus, eli omien hengityskaasujen takaisinhengitys kasvojen eteen asetetuista kämmenistä.

👏🏻 Kämmenet tai vain toinen kämmen pidetään kuppina hieman irti kasvoista,jotta uloshengityskaasujen pitoisuus ei nouse liian korkeaksi. Uloshengitysilmassa nimittäin on 100-kertainen määrä hiilidioksidia verrattuna sisäänhengitykseen. Koska nenänavaussuihkeella on myöshaittavaikutuksensa, suosittelemme mieluummin tätä yksinkertaista jailmaista ohjetta joka tukkoisuuden lievittämisen lisäksi myös tuhoaaflunssaviruksia. Eli samalla harjoituksella ehkäiset ja hoidat mahdollista flunssaa.

👃🏻Ohjeen mukaan kämmenkuppihengitystä hengitellään noin minuutin pituisia jaksoja 3-4 kertaa heti flunssan ensioireiden ilmaantuessa. Hengittelyä voi toistaa useita kertoja päivässä. Vinkki on äärimmäisenyksinkertainen ja silti toimiva! Haastan sinut testaamaan tätä!

Hoitava Hengitys -ohjaajajamme Pinja Seljamo auttaa meillä sinua hengityksen saloihin. 💚
Ajanvaraus täältä.

Lähteet:
1. hoitavahengitys.fi
2. https://www.researchgate.net/publication/341434203_Can_influenza_viruses_be_inactivated_by_a_nose-mouth-nose_breathing_technique

Pinja Seljamo näyttää mallia kuinka kämmenkuppihengitys toimii.