Voice Massage

on erikoishierontaa äänentuoton alueen lihaksille ja poikkeaa perinteisestä hieronnasta, sillä siinä hierotaan mm. myös kurkunpään ulkopuolisia lihaksia ja purentalihaksia. Sen avulla voidaan poistaa vääriä asentotottumuksia ja vapauttaa hengitystä.

Voice Massagessa voidaan hieroa myös vatsaa, kylkiluiden välejä, rintalihaksia ja kurkunpään lihaksia. Kielen lihaksia hierotaan leuan alta. Jos purentalihaksissa on kireyttä, terapeutti ottaa ”työhanskat” käteen ja hieroo lihaksia suun sisältäkin.

Voice Massage hieronnalla ei vain rentouteta kiristyneitä lihaksia, vaan pyrkimys on löytää lihastasapaino ja sitä myötä tasapainoinen ryhti. Usein ongelmat johtuvat siitä, että lihaksisto on epätasapainossa.

Huono työasento esimerkiksi päätetyössä ohjaa lihaksia virheasentoon. Ryhtiä kannattavat lihakset kutistuvat ja kiristyvät, jolloin paine siirtyy kurkunpään alueen lihaksistoon. Tästä voi seurata palan tunnetta kurkussa, niska-hartiakipuja, pääkipuja ja purentavikoja, kuten narskuttelua.

Hampaiden pureminen yhteen nukkuessa niin, että toisinaan herää aamulla päänsärkyyn, on yksi merkki yliaktiivisesta purennasta tai purentavirheestä. Purentahammaslääkäri näkee bruksismin mm. hampaiden kiilteen kulumisena. Yökisko auttaa rakenteiden suojaamisessa, mutta Voice Massagen avulla saa helpotusta lihaskireyksiin. Lisäksi Voice Massage-hieroja antaa asiakkaalle anatomista tietoa omasta tilastaan. Näin oppii tunnistamaan jännitteiden takana olevia syitä -rakenteellisia ja toiminnallisia. Jotta asiakas pääsisi oireettomaksi ja osaisi hoitaa myös itse itseään, hänen on saatava Voice Massage-hierojaltaan myös kotiharjoitteita. Terapeutti voi antaa kotitehtäväksi hengitysharjoituksia, kehotietoisuusharjoituksia tai venytyksiä. Kullekin yksilöllisesti ja kunkin tarpeen mukaan.

Virheellinen asento voi aiheuttaa myös rykimisen tarvetta tai palan tunteen kurkkuun. Tällöin ääntö- eli hengitysväylä joutuu paineeseen painuneen asennon myötä ja aiheuttaa kurkunpäähän epänormaaleja tuntemuksia. Voice Massage-hieronnasta harjoitteineen on apua myös kaulan ja kurkun alueen kirurgisten toimenpiteiden jälkitilojen hoitoon ja toiminnan palauttamiseen.

Hengitysvaikeuksissa auttaa, kun Voice Massagen otteilla rentoutetaan kylkiluiden välisiä apuhengityslihaksia, palleaa ja vahvistetaan syvien vartalon lihasten käyttöä. Syvähengityksen palautuminen helpottaa hengityksen pinnallistumisen myötä syntyneitä kireyksiä ja ahtauksia rintakehällä. Moni meistä reagoi  kipuihin, ärsykkeisiin ja arjen hektisyyteen pinnallistamalla hengityksensä. Ajan kanssa se aiheuttaa puristavaa ja ahdistavaa tunnetta rintakehässä ja kurkussa. Opettelemalla ja sisäistämällä oikeanlaisen luonnollisen hengitystekniikan moni hengityksen kireyksistä kärsivä pääsisi eroon hengitysahdistuksista ja rajoittavista tuntemuksistaan ylärintakehän alueella. Kuuntele siis missä tunnet oman hengityksesi liikkeitä. Voice Massage-hoidon lisäksi yksilöllisesti suunnatut hengitysharjoitukset antavat  vapaamman hengityksen ja vireämmän olon.

HENGITYSHARJOITUS ISTUMA-ASENNOSSA

Istu tuolin etureunalla niin että tunnet istuinkyhmyt alustalla, selkä ja kaula hyvässä ryhdissä ristiluulta päälakeen asti.
Olkapäät ovat kaukana toisistaan ja pidät tämän asennon koko hengitysrytmin ajan.

Harjoitteen asento

Puhalla ensin uloshengitys huulet vihellysasennossa.

Jatka sisäänhengityksellä nenän kautta.

Aisti sisäänhengityksessä selkä leveäksi, kyljet auki sivuille, aisti myös lantionpohja pyöreäksi pakaroihin saakka ja pidä hetken hengitystauko.

Nämä kuvat auttavat sinua hahmottamaan missä oikean hengityksen kuuluisi tuntua.

Hengitä sitten napakalla ässän sihinällä suun kautta ulos. Joudut tekemään töitä poikittaisella vatsalihaksella ja lantionpohjalla.

Toista ulos- ja sisäänhengitys tällä tavalla yhtäjaksoisena toimintona 3-5- kertaa. Muista hengittää koko ajan rauhallisesti. Sisäänhengitystä ei tarvitse tehdä niin isosti että tunnistat ison liikkeen tai painetta rinnassa, hartiassa tai kurkunpäällä. Ennemminkin ajattelet olevasi alhaalta levenevä ilmatyynyalus.

Nouse hengitysten jälkeen rauhallisesti vapaaseen pystyasentoon.

Tämä harjoitus aktivoi ja rentouttaa varsinaisia hengityslihaksia lantionpohjasta hartialinjaan asti.

Jos tarvitset henkilökohtaista ohjeistusta. Vapaisiin Voice Massage aikoihin pääset tästä. Eikun varaamaan aikaa ja tutustumaan Voice Massageen apuna sinun kehosi haasteisiin. 🙂

Voice Massage-hieroja on pohjakoulutukseltaan joko fysioterapeutti tai hieroja. Hän on suorittanut Voice Massage-hierojan laillistetun koulutuksen Leena Koskisen tai Piia Oikarisen opeissa. Nimikkeen käyttö edellyttää koulutuksen suorittamista ja tiedämme, että hyvämaineinen ja Käypä hoito -suosituksessa mainittu hoito kiinnostaa asiakkaita. Ole siis tietoinen tästä koulutustaustasta hakeutuessasi Voice Massage-hoitoon. Fysioavaimen Pinja Seljamo on suorittanut Voice Massage-koulutuksen 2005 ja täydennyskouluttautunut Voice Massage-yhdistyksen sääntöjen mukaisesti.

Löydät lisää Voice Massagesta meidän palvelut-sivustolta.

Alla meidän ihanat ja ammattitaitoiset tekijämme Pinjat.💚 PInja Seljamo tekee pääsääntöisesti Voice Massagea Tampereella Lielahden toimipisteellä ja Pinja Kuusi tekee niin keskustan kuin Lielahdenkin toimipisteellä Tampereella hierontoja.