Fysiorelaxing

Fysiorelaxing – Avaimet rentoutumiseen

Ryhmässä tutustutaan erilaisiin rentoutusmenetelmiin. Tarjoamme mahdollisuuden löytää sinulle parhaiten sopivan tavan rentoutua keskellä arjen hektisyyttä.

Yksinkertaisimmillaan rentoutus on sitä, että ihminen tulee tietoiseksi omasta hengitystavasta ja kehossa tuntuvista tarpeettomista jännityksistä. Tällöin jo oman hengityksen syventäminen/alas päästäminen, päästää hartiat putoamaan alas ja samalla koko kehon jännittyneisyys muuttuu niin, että olemisen kuormittavuus vähenee. Hengityksen vapaa virtaaminen vapauttaa mieltä ja kehoa kohti todellista läsnäoloa.

Keho ja mieli toimivat siis eriytymättömässä yhteistyössä. Ne ovat yhtä. Joskus keskitymme liiaksi kehon fyysisiin oireisiin, kun todellisuudessa taustalla voikin olla mielen haasteet. Esimerkkinä päänsärky jota voidaan tutkia testein mutta jätetään huomiotta elämän stressitekijöiden merkitys oireen synnylle. Yhtälailla voidaan erehtyä vähättelemään fyysisiä oireita ja korostetaan mielen alueen ongelmaa kohtuuttomasti tai jopa väärin perustein.

Nykytutkimuksen valossa fyysiikka ja psyyke ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Mieli liikkuu kehossa ja heijastuu pitkän fyysisen ketjun kautta myös kehossa aistittavina tuntemuksina. Erilaisissa rentoutus- ja tarkkaavaisuusharjoituksissa tätä yhteyttä voidaan havainnollistaa ja hyödyntää: keho rentouttaa mielen ja mieli kehon.

Hektisyys, kiire, ärsykkeet ja kipu kuormittavat kehoa ja mieltä. Pitkäaikaisessa kivussa paitsi keskushermoston ”hälytysjärjestelmä” myös sympaattinen hermosto ovat usein yliaktiivisia ja rentoutusmenetelmällä voidaan rauhoittaa hermostoa ja vaikuttaa kipukokemukseen.

Fysiorelax-ryhmässä tutustutaan mm.
💚 jännitys-rentoutusmenetelmään
💚 painelurentoutukseen
💚 erilaisiin hengitysharjoituksiin (Hoitava Hengitys ja Voice Massage)
💚 tärinärentoutukseen
💚 kehotietoisuuden parantamiseen

Toivon että hyödyt ryhmään osallistumisesta seuraavilla osa-alueilla:
💚 nukahtaminen helpottuu
💚 lihasten tunnistaminen paranee/kehittyy ja opit sen myötä niiden rentouttamisen
💚 omassa elämässä jaksamisen tunne vahvistuu
💚 keskittyminen paranee
💚 stressintunteen ja kivunhallinta kehittyy

Ennen kuin ilmoittaudut ryhmään testaa pääsetkö lattialle ja sieltä ylös omin avuin. Muuten ei edellytä aikaisempaa kokemusta.

Ohjaajana fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Hoitava Hengitys -ohjaaja Pinja Seljamo.

Ryhmään mahtuu viisi henkilö ja minimi osallistujamäärä on neljä. Ilmoittautuminen ja lisätietoja 14.3.2024 mennessä alla olevalla lomakkeella tai pinjaseljamo@fysioavain.fi tai 0405507037 

Ajankohta : 4.4. – 16.5.2024
Torstaisin klo 17.00 – 18.00
Fysioavaimen Lielahden toimipiste
Hinta: 5krt / 100€

Fysioterapeuttisiin pienryhmiin maksuvälineeksi käy myös epassi sportti, smartum liikunta ja edenred.

Ilmoittaudu mukaan:

pienryhmä_tampere