Fysiorelaxing

Fysiorelaxing – Avaimet rentoutumiseen

Ryhmässä tutustutaan erilaisiin rentoutusmenetelmiin. Tarjoamme mahdollisuuden löytää sinulle parhaiten sopivan tavan rentoutua keskellä arjen hektisyyttä.

Yksinkertaisimmillaan rentoutus on sitä, että ihminen tulee tietoiseksi omasta hengitystavasta ja kehossa tuntuvista tarpeettomista jännityksistä. Tällöin jo oman hengityksen syventäminen/alas päästäminen, päästää hartiat putoamaan alas ja samalla koko kehon jännittyneisyys muuttuu niin, että olemisen kuormittavuus vähenee. Hengityksen vapaa virtaaminen vapauttaa mieltä ja kehoa kohti todellista läsnäoloa.

Keho ja mieli toimivat siis eriytymättömässä yhteistyössä. Ne ovat yhtä. Joskus keskitymme liiaksi kehon fyysisiin oireisiin, kun todellisuudessa taustalla voikin olla mielen haasteet. Esimerkkinä päänsärky jota voidaan tutkia testein mutta jätetään huomiotta elämän stressitekijöiden merkitys oireen synnylle. Yhtälailla voidaan erehtyä vähättelemään fyysisiä oireita ja korostetaan mielen alueen ongelmaa kohtuuttomasti tai jopa väärin perustein.

Nykytutkimuksen valossa fyysiikka ja psyyke ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Mieli liikkuu kehossa ja heijastuu pitkän fyysisen ketjun kautta myös kehossa aistittavina tuntemuksina. Erilaisissa rentoutus- ja tarkkaavaisuusharjoituksissa tätä yhteyttä voidaan havainnollistaa ja hyödyntää: keho rentouttaa mielen ja mieli kehon.

Hektisyys, kiire, ärsykkeet ja kipu kuormittavat kehoa ja mieltä. Pitkäaikaisessa kivussa paitsi keskushermoston ”hälytysjärjestelmä” myös sympaattinen hermosto ovat usein yliaktiivisia ja rentoutusmenetelmällä voidaan rauhoittaa hermostoa ja vaikuttaa kipukokemukseen.

Fysiorelax-ryhmässä tutustutaan mm.
💚 jännitys-rentoutusmenetelmään
💚 painelurenroutukseen
💚 erilaisten hengitysharjotusten kautta tapahtuvaan kehomielen rentoitumiseen
💚 tärinärentoutukseen
💚 kokonaisvaltaiseen kohotietoisuuden parantamiseen

Toivon että hyödyt ryhmään osallistumisesta seuraavilla osa-alueilla:
💚nukahtaminen helpottuu
💚 keholihasten tunnistaminen paranee/kehittyy ja opit sen myötä niiden rentouttamisen
💚 hermostuminen arjen tilanteissa väistyy tai tunnistat tilanteet ja pääset niistä nopeasti eroon
💚 omassa elämässä jaksamisen tunne vahvistuu
💚 keskittyminen paranee
💚 stressintunteen ja kivun hallinta kehittyy

Haluan antaa ryhmään osallistujien toiveille ja henkilökohtaisille tavoitteille tilaa. Eli pääset osallistujana vaikuttamaan myös kurssin sisältöön.

Ennen kuin ilmoittaudut ryhmään testaa pääsetkö lattialle ja sieltä ylös omin avuin. Muuten ei edellytä aikaisempaa kokoemusta.

Ohjaajana fysioterapeutti, Voice Massage -hieroja, Hoitava Hengitys -ohjaaja Pinja Seljamo.

Lisätiedot info@fysioavain.fi tai 032121500.

Ajankohta : Tulossa myöhemmin!
Fysioavaimen Lielahden toimipiste

Fysioterapeuttisiin pienryhmiin maksuvälineeksi käy myös epassi sportti, smartum liikunta, virikeseteli/edenred, eazybreak sekä tyky-online.

Ilmoittaudu mukaan:

pienryhmä_tampere