Äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen

Mitä on äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen?

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien terveyttä ja hyvinvointia. Raskaus ja synnytys tuovat mukanaan suuria muutoksia  ja siksi haluammekin tarjota yksilöllistä, asiantuntevaa ja ajantasaista ohjausta ja tietoa äitiyteen liittyvissä haasteissa ja hyvinvoinnin tueksi.

Äitiysfysioterapiassa käydään sekä raskausaikana että synnytyksen jälkeen monien erilaisten syiden vuoksi. Lue lisää milloin äitiysfysioterapeutin vastaanotolle kannattaa hakeutua:

Äitiysfysioterapia synnytyksen jälkeen:

💚 Suorien vatsalihasten erkauman tutkiminen ja kuntoutus 
💚 Sektioarven hoito
💚 Lantionpohjan toimintahäiriöt (mm. kipu ja paineentunne, virtsankarkailu, laskeumat) 
💚 Liikkumisen aloitus synnytyksen jälkeen
💚 Tuki ja liikuntaelimistön kivut (mm. selän, lantion ja niska-hartiaseudun kivut)
💚 Synnytyksestä palautumisen tukeminen 

Äitiysfysioterapian ensikäynti on ikään kuin Fysioterapeuttinen jälkitarkastus ja monet synnyttäneet äidit käyvät äitiysfysioterapiassa saamassa lisää tietoa palautumisesta ja kehon toiminnoista ennaltaehkäisevässä mielessä, eikä mitään varsinaista ongelmaa palautumisen suhteen tarvitse olla tullakseen äitiysfysioterapiaan. 

Yleisiä syitä miksi äitiysfysioterapiaan hakeudutaan, on suorien vatsalihasten välinen erkauma, hankaluus hahmottaa ja aktivoida lantionpohjaa tai keskivartaloa. Myös virtsankarkailu, lantion alueen kipu ja paineentunne ovat yleisiä vaivoja synnytyksen jälkeen ja niitä voidaan hoitaa tehokkaasti äitiysfysioterapian keinoin ja niihin kannattaakin reagoida jo varhain. Pelkillä lantionpohjansupistusharjoitteilla ei useinkaan saada helpotusta lantionpohjan toimintahöiriöihin, vaan tarvitaan kokonaisvaltaisempaa ja yksilöllisempää kuntoutusta.

Äitiysfysioterapiasta saa lisäksi parasta mahdollista tukea ja ohjausta liikuntaan liittyvissä epävarmuuksissa. Liikuntaharrastusten aloittamista ei tarvitse turhaan odotella tai pelätä, mutta liikunnan pariin kannattaa palata järkevästi ja asteittain. 

Äitiysfysioterapeuttimme on myös erikoistunut sektioarven hoitoon ja sektiosynnytyksen jälkeiseen palautumiseen.

Äitiysfysioterapiaan synnytyksen jälkeen voi tulla ennen tai jälkeen varsinaista jälkitarkastusta, riippuen omista toiveista ja tavoitteista, tai vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo paljon pidempikin aika. Liian myöhäistä ajankohtaa oman kehon hyvinvoinnin tukemiseksi ei ole. 

Äitiysfysioterapia_synnytys_tampere

Kun kaipaat apua synnytyksen tuomiin haasteisiin, on yksilöllinen ohjaus ja neuvonta erityisen tärkeää. 💚

Varaa aikasi äitiysfysioterapiaan Tampereella Kauppakeskus Likeen tai keskustaan Näsilinnankadulle. Jos et löydä nettiajanvarauksesta sopivaa aikaa äitiysfysioterapialle, otathan yhteyttä sähköpostilla äitiysfysioterapeuttiimme sarianne@fysioavain.fi tai puhelimitse 0415022403. Yritetään yhdessä löytää sopiva ajankohta sinulle.💚

Äitiysfysioterapian lisäksi meiltä löytyy myös pienryhmävalmennusta (äitiysliikuntaa) synnytyksestä palautumisen tueksi. Pienryhmävalmennuksesta saat vertaistukea, äitiysfysioterapeutin yksilöllistä ohjausta ja turvallisia harjoitushetkiä hyvinvointisi tueksi. Lue lisää alkavista pienryhmistämme tai ota yhteyttä äitiysfysioterapeuttiimme Sari-Anneen sähköpostilla sarianne@fysioavain.fi 

Äitiysfysioterapia Tampere Lielahti / Keskusta

Äitiysfysioterapiaa synnytyksen jälkeen sinulle tarjoaa

Sari-Anne Kylliäinen Fysioterapeutti/Äitiysfysioterapeutti / Fysioavain / tampere

Sari-Anne Kylliäinen

Fysioterapeutti/Äitiysfysioterapeutti